Jo rrallëherë flokët i presin duke e kërcënuar femrën madje dhe me armë zjarri. Numri i krimeve të tilla është në rritje, veçanërisht në Maracaibo, qyteti i dytë për nga madhësia në vend.

Nicolas Maduro i dënon kriminelët, duke i quajtur ata mafie të vërtetë, dhe deklaroi se policia dhe Ministria e Brendshme duhet të luftojnë bashkërisht kundër vjedhësve të flokëve.