Kancelarja e Gjermanisë e filloi atë me një miting në qytetin mesjetar Seligenstadt, në të cilin u mblodhën rreth 1 mijë banorë.

Angela Merkel bindi mbështetësit e vet se vendi ndodhet në duar të sigurta dhe se ajo do të dijë ta drejtojë Gjermaninë përmes fatkeqësive e problemeve të krizës, duke i siguruar kombit prosperitet të mëtejshëm.

5 javë para zgjedhjeve të përgjithshme grupi konservator i Angela Merkel ruan i sigurtë avantazhin ndaj Partinë Social-Demokratike të opozitës.