Sipas fjalëve të dëshmitarëve okularë, policia përdori gazin lotsjellës. Si rezultat, 15 persona kanë humbur jetën.

Natën e së martës duke u gdhirë e mërkura në Kajro ka patur përleshje midis kundërshtarëve dhe përkrahësve të Mohammed Mursi.