Niveli i ujit në lumenjtë Amur dhe Zeja në 24 orët e fundit u rrit mesatarisht me 15 centimetra dhe më 17-18 gusht mund të tejkalojë nivelin kritik. Madje më tepër se kaq, sipas parashikimeve të motit, tajfuni që po vjen nga Kina kërcënon të sjellë reshje të reja të dendura shiu.