Mansour urdhëroi ushtrinë të ndërmarrë të gjitha masat e nevojshme për të garantuar sigurinë.

Më 14 gusht forcat egjiptiane të sigurisë filluan të shpërndajnë protestat e mbështetësve të Presidentit të rrëzuar nga pushteti Mohammed Mursi. Përleshjet po vazhdojnë në Kajro dhe në disa rajone të vendit.