Ministri ka ndërmend të shikojë infrastrukturën e ishujve dhe të takohet me banorët vendas.

Nëse vizita e tij do të realizohet, Yamamoto do të bëhet ministri i parë japonez në detyrë që do të vizitojë Ishujt Kurile në 8 vitet e fundit.

Mosmarrëveshja territoriale mbi përkatësinë e Ishujve Kurile është pengesa kryesore për vendosjen e marrëdhënieve të plota ruso-japoneze dhe nënshkrimin e traktatit të paqes mes dy vendeve.