Sipas njoftimeve të komandës së Forcave Ushtarake Detare të Iranit, nëndetësja "Fateh" së shpejti do të hyjë në përbërjen e armatimeve.

Nëndetësja me zhvendosje 600 ton mund të zhytet në thellësinë deri 200 metra dhe të qëndrojë në këtë pozicion për gati 5 javë.