Më parë përfaqësuesit e Cisse akuzuan Keita për mashtrim në raundin e dytë të zgjedhjeve.

Fitorja e Keita pritej: në raundin e parë ai grumbulloi pothuajse 40% të votave, ndërsa kundërshtari i tij rreth 20%.

Zgjedhjet presidenciale në Mali u bënë ngjarja e parë e rëndësishme pas grushtit të shtetit ushtarak dhe kalimit të mëvonshëm të zonave veriore të vendit nën kontrollin e islamistëve dhe rebelëve Tuaregë në pranverën e vitit 2012.