Gjithsej, sipas njoftimeve të OKB-së, nga përmbytjet në Sudan u lënduan rreth 150 mijë persona, kanë pësuar shkatërrime të pjesshme ose totale më shumë se 26 mijë shtëpi. Më rëndë janë prekur nga përmbytjet zonat në veri të Khartoum, disa nga rrethinat dhe qendrat e banuara të saj në luginat e Nilit Blu dhe të Bardhë.

Autoritetet lokale po marrin masa urgjente për evakuimin e banorëve nga zonat e përmbytura. Sipas parashikimeve të motit, në Sudan pritet të vazhdojnë shirat e rrëmbyeshëm.