Fëmijëve u nevojitet urgjentisht ndihmë humanitare, pasi ata u detyruan të largohen pas përmbysjes së qeverisë nga rebelët në mars të këtij viti. Fëmijët fshihen dhe kanë frikë të kthehen në shtëpi, shumë prej tyre vuajnë nga kequshqyerja dhe malaria, njofton “Save the Children”.

Pritet që Këshilli i Sigurimit i OKB-së ta diskutojë krizën në Republikën e Afrikës Qendrore ditën e mërkurë.