Sportistët rusë fituan 3 medalje ari, 5 argjendi dhe 3 medalje bronzi. Italianët, që u pozicionuan në vendin e dytë, morrën 3 medalje ari dhe 3 bronzi. Treshja e liderëve u mbyll nga ekipi kombëtar i Ukrainës me 2 medalje ari, 1 argjendi dhe 1 bronzi.

Herën e fundit ekipi kombëtar i Rusisë pati zënë vendin e parë në kualifikimin e përgjithshëm ekipor në Kampionatin Botëror të Skermës në vitin 2002.