Asokohe tërmeti i fuqishëm dhe cunami që e pasoi atë çuan në vdekjen e 19.000 personave në Japoni dhe shkaktuan avarinë në centralin bërthamor "Fukushima-1".

Anija e peshkimit në fjalë u hodh nga një valë gjigande në një lagje të banuar të qytetit të Kensennuma. Deri sot e kësaj dite njerëzit vijnë këtu për t'u lutur dhe për të vendosur lule.

Megjithatë, në referendum shumica e banorëve lokalë e mbështeti propozimin për heqjen e peshkarexhës, duke argumentuar se ajo ndjell kujtime shumë të dhimbshme, të trishtueshme.