"Applause" është Single i parë nga albumi i tretë i plotë i Lady Gaga "Artpop". Ky CD do të dalë në shitje më 11 nëntor të vitit 2013. Albumin e mëparshëm "Born This Way" Lady Gaga e nxorri në qarkullim në maj të vitit 2011. Albumi arriti të ngjitej në majën më të lartë të hit-paradave në Britaninë e Madhe, SHBA, Rusi, Gjermani, Francë, Japoni dhe vende të tjera.