3 pjesëmarrës të tjerë në përleshjet me policinë u dënuan me burgim afatgjatë. Gjykata e qytetit të Kashgar i shpalli të gjithë ata fajtorë për vrasje dhe sulme terroriste.

Në Xinjiang që prej shumë vitesh nuk po rresht konflikti etnik dhe fetar mes ujgurëve dhe kinezëve, i cili herë pas here përshkallëzon në përleshje të përgjakshme me përfshirjen e policisë.