Për këtë deklaroi Ministri i Financave i Indisë, Palaniappan Chidambaram.

"Në kuadër të sanksioneve të OKB-së dhe në përputhje me to mund të ketë më shumë mundësi për importe nga Irani, të cilat do të na lejojnë të kursejmë më shumë", - tha Ministri.

Muajt e fundit India reduktoi vëllimet e blerjeve të naftës në Iran. Në këtë mënyrë një vit më parë pjesa indiane e importeve të naftës iraniane përbënte 10.5%. Tani ato janë reduktuar deri në 7.2%.