Presupozohet se ukrainasit do të merren me heqjen e minave dhe kundërveprimin ndaj përdorimit të pajisjeve plasëse të improvizuara nga militantët edhe pas vitit 2014, kur nga Afganistani do të tërhiqet kontigjenti kryesor i forcave ndërkombëtare.