19 ambasada dhe konsullata amerikane në Lindjen e Mesme dhe Afrikën e Veriut u mbyllën më herët akoma për të njëjtën arsye deri më 10 gusht.

Të enjten një shpërthim i fuqishëm në një xhami në qytetin e Quetta, në perëndim të Pakistanit, mori jetët e 38 personave.