Në takim do të marrin pjesë Ministri i Jashtëm i Rusisë, Sergei Lavrov, Ministri i Mbrojtjes i Rusisë, Sergei Shoigu si dhe Kreu i Pentagonit, Chuck Hagel.

Më herët u njoftua se tema kryesore e takimit do të jetë Mbrojtja antiraket. Planifikohej diskutimi i bashkëpunimit në fushën e kontrollit mbi armatimet, sigurisë kozmike ​​dhe mospërhapjes së armëve bërthamore, situatës në Siri, Afganistan dhe programit bërthamor të Iranit.