Qëllimi kryesor i këtyre stërvitjeve ushtarake është verifikimi i gatishmërisë së forcave detare në çështjet e garantimit të sigurisë dhe mbrojtjes së interesave kombëtare të Rusisë në Lindjen e Largët, tha ai.

Manovrat do të zhvillohen në dy faza brenda 15 ditëve në Detin e Japonisë.