Palët shprehën shqetësim për atë çka po ndodh aktualisht në Egjipt dhe ndikimin potencial të kësaj situate në të gjithë rajonin.

Lavrov përshëndeti përpjekjet e SHBA-së në avancimin e procesit të paqes në Lindjen e Mesme, duke theksuar se për të arritur rezultatin e dëshiruar nuk mund të veprohet pa një format kolektiv.