Raketëmbajtësja "Delta 4" me aparatin e quajtur "WGS-6" startoi nga kozmodromi në Cape Canaveral (shteti i Florida) të mërkurën në mbrëmje.

Misioni i nxjerrjes së "WGS-6" në orbitë iu besua kompanisë United Launch Alliance - sipërmarrjes së përbashkët të korporatave amerikane Boeing dhe Lockheed Martin.