Siç njoftohet në faqen e Internetit të këtij aktiviteti, gara e parë do të zhvillohet më 24 gusht në Virginia.

Pastaj vrapime me dema do të zhvillohen në Atlanta dhe Hjuston, ndërsa në vitin 2014 ato do të mbahen në Florida, Kaliforni, Filadelfia, Mineapolis dhe Çikago. Njëkohësisht me garat me dema do të zhvillohen edhe "La Tomatina-t" - "kasaphanat" tradicionale spanjolle, në të cilat si municione përdoren domatet.