Fatkeqësia natyrore do të vijë në Rusi nga Kina.

Pritet që të premten në disa zona bregdetare të bjerë deri gjysma e normës mujore të reshjeve. Shirat e rrëmbyer e të bollshëm do të shoqërohen me një erë me shpejtësi deri në 15-17 metra për sekondë.

Ka mundësi të ketë përmbytje, ndërprerje të energjisë elektrike si dhe pezullim të punës së sistemit të shërbimeve publike.