Sipas fjalëve të tij, në këtë rast Siria do të invadohet nga një numër i madh terroristësh të kallëpeve më të ndryshme.

Më parë autoritetet amerikane i kanë bërë vazhdimisht thirrje Presidentit të Sirisë Bashar Al-Assad për të dhënë dorëheqjen dhe kanë akuzuar qeverinë e tij për "krime kundër popullit të vet".