Sipas njoftimeve të mediave indiane, furnizimin e sistemit raketor të mbrojtjes kundërajrore "Barak-8" po e pengojnë prodhuesit izraelitë. Problemet e lidhura me këtë kompleks mund të shkaktojnë gjithashtu vonesë në ndërtimin e fregatave dhe shkatërruesve indianë me perspektivë.