Vetëm 5 vjet pas kësaj tanku i Uraleve u bë baza e njësive të blinduara të tankeve të ushtrive të huaja. Modifikime të shumëllojshme të këtij tanku aktualisht janë në përbërjen e armatimeve të ushtrive të më shumë se 40 vendeve.

Sot kjo makinë luftarake është njohur si tanku më i mirë i çerekut të fundit të shekullit XX dhe është përfshirë në Librin e Rekordeve Guinness si tanku më popullor i ditëve të sotme.