Në një letër të hapur, të publikuar në blogun e tij, Fry e krahason cënimin e të drejtave të minoriteteve seksuale sot në Rusi me persekutimin e hebrenjve në Gjermaninë naziste gjatë Lojrave Olimpike të Berlinit në vitin 1936 dhe insiston se zhvillimi i garave sportive ndërkombëtare në Soçi njollos autoritetin e lëvizjes olimpike.