Pjesëmarrësit në to do të nderojnë kujtimin e heronjve - si bashkatdhetarëve të tyre, ashtu dhe të paqeruajtësve rusë, të cilët ndaluan konfliktin ushtarak.

Do të mbahet ceremonia e hedhjes së gurit të parë të themelit të Kompleksit përkujtimor "Mbrojtësit e Osetisë", do të vendosen kurora me lule në vendet e rënies së mbrojtësve të qytetit C'hinval. Janë planifikuar gjithashtu hapja e ekspozitës fotografike "Osetia: vështrim nga brenda" dhe shfaqja e filmave dokumentarë mbi luftën e gushtit.