Qindra automjete të blinduara ushtarake u nxorrën në rrugët e Sana'a - kryeqytetit të Jemenit, nën mbrojtje të përforcuar janë marrë ndërtesat administrative dhe objektet me rëndësi jetike të e infrastrukturës.

Sipas njoftimeve të autoriteteve të Jemenit, "Al-Qaeda" planifikon diversione në tubacionet e naftës dhe portet detare.

Më parë qeveria ka kritikuar vendimin e SHBA-së dhe disa prej aleatëve të saj për evakuimin e nxituar të ambasadave të tyre nga Sana’a.