Një pjesë e demonstruesve mbante në duar portretet e njërit prej liderëve të opozitës dhe anëtarit të parlamentit, Mohammed Brahimi, i cili u vra në fund të korrikut. Pikërisht vrasja e tij u pasua në Tunizi nga një valë protestash antiqeveritare.

Përkrahësit e opozitës akuzuan për vrasjen e politikanit në fjalë partinë "Al-Nahda".