Në vitin 2008 Dimitri Medvediev mbante postin e Presidentit të Rusisë dhe pas sulmit gjeorgjian mbi popullin e Osetisë së Jugut dhe paqeruajtësit rusë dha urdhërin për fillimin e operacionit për detyrimin e Gjeorgjisë për paqe, i cili zgjati pesë ditë. Pas kësaj Rusia njohu si shtete të pavarura Osetinë e Jugut dhe Abhazinë.