Siç tregoi njëri nga rebelët, sulmi vendimtar filloi me shkatërrimin e dyerve të bazës: dy terroristë kamikaze nga Arabia Saudite mbërritën atje me një automjet të blinduar të minuar dhe hodhën veten në erë së bashku me portën. Pas kësaj, rebelët mundën të marrin shpejt nën kontrollin e vet tërë kompleksin në fjalë.