Lideri i Partisë Rachid Ghannouchi pranoi se kombi është krejtësisht i përçarë.

Sipas fjalëve të Rachid Ghannouchi, referendumi për çështjen e ruajtjes së strukturave të përkohshme, të vendosura pas përmbysjes së Presidentit Zine el-Abidine Ben Ali në vitin 2011, mund të përcaktonte rrugëdaljen nga kriza.

Kryeministri i vendit Ali Laarayedh ditën e dielë u bëri thirrje të gjitha palëve për të ruajtur qetësinë dhe deklaroi se qeveria nuk do të japë dorëheqjen përpara zgjedhjeve të planifikuara për datën 17 dhjetor.