Programi i dëmshëm e dërgon informacionin e përdoruesit të rrjetit anonim në një farë ip-adresë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Shumë ekspertë e konsiderojnë virusin rezultat të punës së shërbimeve sekrete amerikane dhe jo thjeshtë të një grupi hakerësh të pavarur.

Rrjeti anonim Tor akuzohet për ofrimin e platformës për trafikun e armëve, lëndëve narkotike si dhe për përhapjen e pornografisë së fëmijëve.