Prokurori publik e konsideroi me vend të deklarojë se nuk kishte asnjë arsye për të përfshirë të venë e diktatorit dhe fëmijët e tij në proces penal.

Megjithatë, prokurori nuk mundi të shpjegojë arsyen e dukjes së 18 milionë $ në llogaritë e huaja të Augusto Pinochet.

Gjenerali Augusto Pinochet u bë udhëheqës i Kilit si rezultat i grushtit të shteti të vitit 1973 dhe qëndroi në pushtet për plot 16 vjet.