Në një deklaratë të veçantë lidhur me këtë çështje thuhet se diplomatët, bashkëpunëtorët teknikë dhe anëtarët e familjeve të tyre do të largohen nga Jemeni për arsye sigurie. Ndërkohë nuk njoftohet se për sa kohë nuk do të funksionojë Ambasada në Sana'a.

Disa orë para britanikëve mbi evakuimin e Ambasadës së vet nga ky vend deklaruan amerikanët. Në Departamentin Amerikan të Shtetit shpjeguan se disponojnë informacionin në lidhje me një sulm të mundshëm nga ana e organizatës terroriste "Al-Qaeda".