Renditja është përpiluar nga një prej botimeve më me ndikim në industrinë e linjave ajrore globale - ai britanik "Airline Business", njoftuan në departamentin e marrëdhënieve publike të kompanisë "Aeroflot".

Në raportin analitik vjetor "World Airline Rankings", të publikuar në edicionin e gushtit të revistës, holdingu më i madh ajror rus zë vendin e pestë në renditjen e transportuesve kryesorë të Evropës, duke lënë pas lojtarë të tillë të mëdhenj në tregun evropian si "Ryanair", "SAS Group", "EasyJet" dhe "Alitalia".