Shkencëtarët nga Universiteti i Maastricht (ang. "Maastricht University) i kanë shndërruar qelizat staminale të lopës në masë muskulore dhe bënë prej saj një kotoletë. Për këtë projekt shkencor janë shpenzuar 215 mijë paund.

Shkencëtarët thonë se kjo teknologji mund të bëhet zgjidhje e problemit të deficitit global të ushqimit. Sipas fjalëve të Sergei Brin, nëse studimi do të rezultojë i suksesshëm, atëherë ai do të ndryshojë botën.