Trajtimi mjekësor i Bob Filner do të zgjasë 2 javë. Detaje në lidhje me përmbajtjen e kursit, si dhe vendin, ku ai do ta bëjë atë, nuk janë zbuluar.

Bob Filner, i cili tani është 70 vjeç, e mori vullnetarisht vendimin në lidhje me trajtimin mjekësor, pasi refuzoi të jepte dorëheqjen me kërkesë të oponentëve të tij politikë. Kryetari i Bashkisë i ka pranuar gabimet e tij dhe kërkoi ndjesë për sjelljen e vet fyese ndaj femrave.