Raketëmbajtësja "Proton-M" me tre satelitë rusë navigacioni "Glonass-M" ra më 2 korrik në kozmodromin "Bajkonur" që minutën e parë pas lëshimit. Komisioni i Emergjencës për hetimin e incidentit me raketën arriti në përfundimin se sensorët e shpejtësive këndore të raketëmbajtëses ishin instaluar gabim, çka dhe u bë shkak i rrëzimit të saj.