Siç njoftoi një burim në këtë kompani, transaksioni mund të realizohet në kuadër të shkëmbimit të aseteve midis kompanisë "Gazprom" dhe koncernit "BASF", të cilit i përket "Wintershall".

Në nëntor të vitit të kaluar "BASF" dhe "Gazprom" nënshkruan një marrëveshje detyruese ligjore themelore mbi shkëmbimin e aseteve.