Kështu u shpreh ai ditën e dielë nëpërmjet televizionit sirian.

"Asnjë njeri i arsyeshëm nuk do të avancojë idenë se terrorizmi mund të trajtohet me mjete politike", - tha Bashar Al-Assad, duke theksuar se "militantët duhen goditur me grusht të hekurt".

Bashar Al-Assad shtoi se Sirisë tani i duhet të zgjedhë se çfarë shteti do të jetë ajo - "shtet ligjor apo shtet, në të cilin pushteti do t'i takojë hajdutëve dhe banditëve".