Ky aktivitet i mrekullueshëm muzikor do të hapet kësaj here nga saksofonisti i mirënjohur, themeluesi i grupit legjendar rus të xhazit "Arsenal", Aleksei Kozllov.

Festivali i Xhazit në Kaliningrad në 8 vitet e ekzistencës së tij ka fituar popullaritet ndërkombëtar, dashurinë e banorëve dhe mysafirëve të qytetit, duke u shndërruar në një markë (brand) kulturore të qytetit.