Në grevë janë përfshirë kolektivat e punonjësve të televizionit dhe radiostacionit "Qielli" (ang. “Sky”), shërbimeve meteorologjike dhe punonjësit e spitaleve. Transporti funksionon sipas grafikut normal të punës.

Ditën e enjte deputetët e fraksioneve pro-qeveritare miratuan amendamentin e ligjit, i cili i jep mundësi ministrave të pushojnë nga puna vartësit e vet pa miratimin e Parlamentit.