I pandehuri, i cili mungonte në procesin gjyqësor për shkak të sëmundjes, u shpall fajtor për vrasje pa paramendim dhe për neglizhencë kriminale, e cila çoi në vdekjen e 13 personave. Ai rrezikon të dënohet me burgim të përjetshëm.

Si rezultat i shpërthimit në fjalë u shkatërrua centrali elektrik më i madh i shtetit ishullor. Humbja e miliardave si rrjedhojë e kësaj ngjarjeje u bë një nga shkaqet e krizës financiare në Qipro.