Disa prej tyre i kanë zhvilluar vetë programet për këtë qëllim, njoftojnë ditën e premte botimet gjermane "NDR" dhe "Sueddeutsche Zeitung" me referim tek dokumentet e reja të bëra publike nga Edward Snowden.

Bëhet fjalë për "British Telecom", "Verizon", "Vodafone", "Level 3", "Global Crossing", "Interoute" dhe "Viatel", të cilat zotërojnë një pjesë të madhe të infrastrukturës globale të Internetit.