Nga vendi i zhvillimit të aksionit të protestës pjesëmarrësit e mitingut i dëboi tubi i çarë kanalizimit të ujërave të zeza dhe papastërtitë që vërshuan në drejtim të vendndodhjes së protestuesve. Islamistët filluan të ngrenë "diga" prej thasësh me rërë.

Protestuesit presin që operacioni policor të fillojë në orët e ardhshme.