Gjatë votimit, i cili zgjati më shumë se 13 orë, legalizimin e miratuan 50 nga 96 deputetë. Në të ardhmen e afërt çështja e legalizimit do të kalojë për shqyrtim në Senat. Pas miratimit të ligjit çdo admirues i kanabisit mund të prodhojë, të shesë, dhe të blejë deri në 40 g. marihuanë në muaj.

Politikanët mendojnë se legalizimi i marihuanës do të ndihmojë në luftën kundër krimit të organizuar.

Aktualisht në Uruguaj përdorimi i marihuanës nuk ndëshkohet - ndiqet penalisht vetëm prodhimi dhe shitja e saj.