Ai do të lejojë rritjen e kapacitetit të tyre të energjisë deri në 10 herë, njoftojnë mediat.

Bëhet fjalë për bateritë, të cilat përdoren në "telefonat e mençur" (ang. smartphone) dhe në makinat elektrike (elektromobilët). Zhvillimi i fundit i shkencëtarëve japonezë do të mundësojë përdorimin më të gjatë, për shembull, të smartphone pa karikim suplementar dhe do të lejojë zvogëlimin e përmasave të baterive.

Kompania ka në plan të fillojë prodhimin serik të komponentëve për bateritë pas 3-4 vitesh. Sipas mendimit të krijuesit, shpikja do të gëzojë kërkesë të madhe në të gjithë botën.