Të enjten në Athinë është planifikuar të zhvillohet një grevë, ndërsa të premten edhe një tjetër grevë 24-orëshe.

Përfaqësuesit e sindikatave deklarojnë se aksionet e protestës drejtohen "kundër politikës destruktive të shkarkimit të paligjshëm dhe antikushtetues nga puna të mijëra punonjësve", kundër planeve të reformës së sistemit të vetëqeverisjes vendore, arsimit shtetëror dhe shëndetit publik, të cilat do të çojnë në mbylljen e shkollave dhe spitaleve.

Qeveria greke deri në fund të shtatorit ka ndërmend të pushojë nga puna 12.500 punonjës të sektorit shtetëror.